google logoSuccesvierenSuccesvieren
4.9 Sterren 14 Reviews

Waarom successen vieren?

Successen vieren op het werk, met je medewerkers en je team is een hot topic. We krijgen vaak de vraag waarom zakelijke successen vieren nu zo belangrijk is. 

Waarom successen vieren positief is voor het individu

Allereerst, tijdens het vieren van een succes komt er endorfine vrij, oftwel het gelukshormoon. Deze naam krijgt het niet voor niets: je voelt je gelukkig en prettig als het lichaam dit stofje produceert. Uit onderzoeken zoals World Happiness Report van de Verenigde Naties blijkt dat medewerkers creatiever, nieuwsgieriger en gemotiveerder worden. 

Waarom successen vieren positief is voor je team

Naast het individuele effect, is er ook het team effect. Door het vieren van successen met je team groeit de saamhorigheid en wordt de samenwerking tussen medewerkers positief gestimuleerd. De goede werksfeer die ontstaat is essentieel voor prestaties en werkgeluk. En het mooie is, ‘zien vieren, doet vieren’. Het plezier dat zichtbaar is bij het vieren van successen werkt aanstekelijk voor je medewerkers. Dus start met het vieren van een gesloten deal en binnen no-time viert je team dat ze op maandagochtend weer mogen beginnen met werken!

Want het maakt niet uit hoe groot of klein de successen zijn: je successen vieren is super belangrijk! 65,8 procent van werkend Nederland vindt dat successen op het werk benoemd en gevierd moeten worden. Dit blijkt uit onderzoek van Unique naar de aantrekkelijkheid van de werkgever

Vier jij al successen op het werk?