google logoSuccesvierenSuccesvieren
4.9 Sterren 13 Reviews

Omzet verhogen

Als commerciële organisatie wil je graag je omzet verhogen. Om dit te bereiken is een goed functionerend verkoopteam belangrijk. Dit team kan namelijk jouw omzetgroei versnellen en zorgen dat je de commerciële doelen gaat waarmaken. Maar hoe zorg je dat jouw verkoopteam boven zichzelf uitstijgt en resultaten haalt waar jij als manager of ondernemer van droomt? Dat begint bij het stellen van reële doelen en het team gemotiveerd houden tijdens de weg naar succes. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Je omzet verhogen met een groeistrategie

Om je omzetdoelen te halen is het belangrijk om vanuit een strategie te werken. Een strategie die cijfermatig onderbouwd is. Ambitieus maar ook zeker haalbaar, want onrealistische doelen kunnen zorgen voor een gedemotiveerd salesteam. Gebruik hierbij als basis de huidige omzet en kijk naar jouw portfolio aan klanten. Valt er nog veel omzet te halen bij je huidige klanten, of zul je op zoek moeten naar nieuwe klanten? Allemaal vragen die dienen als basis voor jouw ultieme groeistrategie!

Samen ga je de omzet verhogen

Een strategie is leuk, maar nog belangijker is dat deze strategie breed gedragen wordt binnen de organisatie. Dit kun je bereiken door het team al tijdens de strategiefase te betrekken. Hierdoor creëer je bovendien ambassadeurs die mee kunnen denken om jouw strategie te gieten in uitvoerbare plannen. Staat jouw verkoopteam niet achter de strategie? Dan kun je het succes van jouw salesteam vergeten! 

De juiste coaching verhoogt de omzet

Een succesvol verkoopteam is de basis van jouw omzetgroei. Dit kun je bereiken door het faciliteren van verkooptrainingen waardoor je jouw medewerkers kunt coachen. Commerciële vaardigheden kunnen bijgespijkerd worden en teamleden kunnen van elkaar leren door rollenspellen. Ook de leidinggevenden binnen het verkoopteam zijn hierin belangrijk. Hoe beter zij coachen, hoe beter het verkoopteam gaat presteren.

De weg naar een hogere omzet

Heb je als organisatie heldere omzetdoelen voor het aankomende jaar? Dan is het belangrijk om tussentijds te kijken of je als verkoopteam op de juiste koers zit. Belangrijk daarbij is dat je aandacht geeft aan successen binnen het team. Hiervoor worden vaak bonusstructuren gehanteerd voor zowel het salesteam als de individuele verkoopmedewerker. Maar teamleden moeten niet alleen getriggerd worden door een financiële compensatie. Het moet ook duidelijk zijn dat er succes is gehaald en dan het liefste op een leuke en motiverende manier. Hoe we dit doen bij succesvieren.nl? Dat gaan we je zo uitleggen 😉. 

Omzetverhoging zichtbaar maken

Het is belangrijk om successen op kantoor zichtbaar te maken. Dit werkt namelijk motiverend voor andere salesmedewerkers en laat zien dat je als team op de juiste weg bent. Ook kan het zorgen voor een gezonde competitie. Niets is vervelender voor een verkoopmedewerker dan een collega die altijd in de schijnwerpers staat. Om het succes zichtbaar te maken hebben we bij succesvieren.nl de Hit’it ontwikkeld voor teams die echt succesvol willen zijn. De Hit’it is de manier om successen te laten horen! Bij een behaald succes geef je een klap op de rode knop en muziek knalt uit de speakers. Ideaal om muziek en sfeer op kantoor te brengen. Deze zal het groepsgevoel ook nog eens versterken en de succes collega in de spotlights plaatsen!

Verhoog je omzet

en het werkplezier met de hit'it

Bedien de Hit'it

Met speels gemak