google logoSuccesvierenSuccesvieren
4.9 Sterren 13 Reviews

Succes vieren

Succes vieren met je team vinden we allemaal belangrijk, hoe groot of hoe klein het succes ook is. Toch staan we maar zelden stil bij mooie resultaten en belangrijke mijlpalen. Zonde, want het vieren van succes heeft namelijk invloed op het werkplezier en de teamspirit binnen je organisatie. Succes vieren hoeft bovendien geen grote ‘happening’ te zijn. Het doel van het vieren is namelijk dat je geniet van het resultaat en de prestatie die geleverd is! Wil je meer weten over het hoe en waarom van succes vieren? Lees dan snel verder!

Succes geeft een fijn gevoel

Als we stilstaan bij successen dan reageert ons lichaam en brein daar positief op. Bij het vieren komt namelijk endorfine vrij in ons lichaam. Deze stof geeft ons een fijn gevoel en zorgt ervoor dat we in de toekomst vaker successen willen behalen. Laat jij successen zomaar voorbij gaan? Dan laat je dus een belangrijke kans liggen om jezelf en anderen onbewust te motiveren om succesvol te zijn.

Kleine successen vieren net zo belangrijk

Wie denkt dat je alleen grote successen moet vieren heeft het mis. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd. Dit gezegde gebruiken we dan ook vaak om stil te staan bij de mooie stappen die je richting het einddoel hebt gezet. Deze kleine stappen zorgen ervoor dat jouw reis naar het succes leuk blijft en dat je gemotiveerd blijft. Genoeg redenen dus om ook stil te staan bij het behalen van kleine successen.

 

Succes vieren zit niet in onze cultuur

Over het algemeen zijn we een nuchter volkje. Als je iets moois gepresteerd hebt, dan moet je vooral niet te snel langs je schoenen gaan lopen. Dit zorgt ervoor dat wij als Nederlanders onze focus vaak leggen op de dingen die beter kunnen of moeten. In de volksmond noemen we dit ambitie 😉. Toch kan onze ambitie er dus voor zorgen dat we niet stilstaan bij het vieren van successen, wat motiverend en inspirerend kan werken!

Aandacht voor het individu en het team

Succes vieren bij de prestaties van iemand als individu is belangrijk. Om succesvol te zijn heeft hij of zij namelijk een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt. Stilstaan bij deze ontwikkeling zorgt ervoor dat iemand nog gemotiveerder raakt en een mooie persoonlijke groei doormaakt. Dat deze persoonlijke groei een positief effect heeft op het team hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Naast het vieren van successen voor het individu mag dit voor het team natuurlijk niet achterblijven. Successen vieren zorgt namelijk voor een sterke onderlinge band. Het zorgt voor positiviteit en een goede werksfeer. Zaken die belangrijk zijn en invloed hebben op het werkgeluk van mensen. Als mensen met meer plezier naar het werk gaan is de kans  bovendien groter dat ze nét dat stapje extra zetten voor elkaar.

Hit’it succes vier je samen

Succes vieren kun je op veel verschillende manieren. Van een complimentje voor het individu tot een weekend weg met het hele personeel. Maar hoe maak je succes nu het hele jaar zichtbaar binnen het bedrijf? Daar hebben we bij succesvieren.nl een aantal tools voor bedacht. De belangrijkste tool is onze Hit’it.

We vieren onze mijlpalen in het leven vaak met muziek en sfeerverlichting. Deze elementen hebben we samengebracht in de Hit’it. De ideale knop voor kantoor om te laten zien dat er succes is geboekt binnen de organisatie. De Hit’it stimuleert het groepsgevoel, maar zorgt er ook voor dat iedereen binnen de organisatie succesvol wil zijn. Hoe vervelend is het namelijk als jij nooit op de knop mag drukken 😉?

Succes vieren

doe je met de Hit'it

Bedien de Hit'it

Met speels gemak